Gå videre til innhold
De beste betalingstipsene fra Entercards anti-svindeleksperter

Nyhet -

De beste betalingstipsene fra Entercards anti-svindeleksperter

Mange betaler med kredittkort i ferien, og Entercards svindeleksperter har samlet sine beste tips. Kredittkort er et sikkert betalingsmiddel, men for å unngå problemer med betalinger anbefaler vi å være ekstra oppmerksom i noen situasjoner.

Kunnskap om å forhindre bedrageri er viktig for alle i finansbransjen, og dette er noe Entercard og våre samarbeidspartnere tar på alvor. 

1. Leiebil

Hver sommer får Entercard spørsmål av kunder om etterbelastninger fra bilutleieselskaper. Bilutleieren kan senere belaste deg om du har levert bilen med tom tank, fått bøter eller lignende. Har du derimot skadet bilen eller noe er stjålet fra den skal det hentes inn samtykke fra deg før de eventuelt trekker beløpet fra kortet.

Våre sikkerhetseksperter ber deg om å være oppmerksom ved kjøp av forsikringer. De er ofte inkludert i prisen, men det hender bilutleier forsøker å selge deg ekstra forsikringer. Dersom du signerer på forsikringen har du godtatt den. Da kan vi ikke hjelpe deg i en reklamasjonssak.

Før du reiser er det lurt å sjekke om du allerede er dekket gjennom reiseforsikringen, eller om det kan lønne seg å kjøpe en egenandelsforsikring for leiebil gjennom kredittkortet. Entercard tilbyr egenandelsforsikring for leiebil for flere av våre kort.

2. Ta vare på kvitteringer

Ta vare på alle kvitteringer når du bruker kredittkortet ditt i utlandet. Da kun du sammenligne kvitteringene med fakturaen i etterkant. Hvis du leier bil, booker hotell eller cruise er det lurt å ta vare på all korrespondanse med selger. Da stiller du sterkere i en eventuell reklamasjonssak.

3. Ferieplanlegger

Husk å bruk ferieplanleggeren i nettbanken hvis du skal på ferie til utlandet. Ved å informere oss om når og hvor du drar sikrer du at kortet fungerer optimalt. 

4. Falske varer

Det finnes dessverre useriøse aktører som forsøker å selge deg falske varer. Sjekk alltid varen grundig før du kjøper den. En god tommelfingerregel er at hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel det.

5. Ikke gi fra deg kortet

Våre eksperter oppfordrer deg til å ikke gi fra deg kortet når du skal betale. Be heller selgeren hente betalingsterminalen. Dersom dette ikke er et alternativ, bli med til terminalen.

6. Avvist kjøp

Vi gjør alt vi kan for å forhindre misbruk, og vårt sikkerhetssystem overvåker alle transaksjoner døgnet rundt. Hvis vi mistenker et misbruk vil kortet bli avvist ved kjøp, og vårt sikkerhetsteam tar kontakt med deg på sms eller annen måte.

7. SMS tjeneste

Vår SMS-tjeneste informerer om du har tastet feil pin kode og om dekning på kortet. I ditt produkts nettbank og app finner du også pin koden, saldo og en rekke andre tjenester.

8. Stjålet kort

Legg inn telefonnummeret til sperretjenesten for ditt kort på mobilen før du reiser. Om uhellet er ute og du mister eller blir frastjålet kortet, ring sperretjenesten så fort som mulig. Det kan være lurt å ta med et ekstra kort på reiser, og oppbevar aldri kortet og pinkoden sammen.

9. Betal i lokal valuta

Når du betaler med kort i utlandet blir du ofte spurt om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner. Velg lokal valuta, fordi det som regel gir deg best vekslingskurs.

Emner

Kategorier

Kontakter

Alexander Caple

Alexander Caple

Pressekontakt Head of Corporate Communications & Sustainability PR og mediarelaterte saker

Relatert innhold

PSD2 – EU-direktivet som endrer finanssektoren

PSD2 – EU-direktivet som endrer finanssektoren

Med det nye betalingstjenestedirektivet PSD2 forsvinner bankenes monopol på kundeopplysninger – markedet åpnes opp for nye aktører, og dette gir kunden flere valgmuligheter. Björn Kjellberg, prosjektleder for EnterCards PSD2-initiativ, forteller mer om hvordan det nye direktivet kommer til å påvirke finanssektoren.

Krafttak mot hvitvasking

Krafttak mot hvitvasking

​Denne uka har hvitvasking stått høyt på agendaen. 15. oktober trådte den nye hvitvaskingsloven i kraft i Norge. Hvitvasking; det vil si at man forsøker å integrere inntekter fra kriminell virksomhet, bedrageri eller skatteunndragelse i det økonomiske systemet er et alvorlig samfunnsproblem.

​7 tips for sikker netthandel

​7 tips for sikker netthandel

Netthandel er både enkelt og tidseffektiv. Gjennom noen få tastetrykk kan du få alle gavene levert hjem til deg, uten å stresse med fulle parkeringsplasser og køer. Mange nå kan nå også kjøpe matvarer på internett og få dem levert på døren.

Mobilbetaling i utlandet – fungerer det for nordmenn på ferie?

Mobilbetaling i utlandet – fungerer det for nordmenn på ferie?

Er du blant dem som har flyttet lommeboka inn i mobilen og nå lurer på om du kan la kortene ligge igjen når du skal på utenlandsferie i sommer? De siste årene har Vipps, Mobilepay og andre mobile betalingsløsninger fått en enorm brukermasse i Norge og i flere og flere butikker kan du bruke mobilen i stedet for kortet. I denne artikkelen ser vi på om dette også er mulig i på utenlandsferie.

HYGGELIG GEST: På de fleste steder settes det pris på at man tipser. Men vit hva du gjør. (FOTO: Rolf Magnus Sæther, Newswire)

Tipser du feil?

Nordmenn er lært opp til å gi ti prosent i tips. Men regelen gjelder ikke i alle land og alle sammenhenger. Halvparten av oss tipser inntil ti prosent når vi er på restaurant, viser Remember reiseundersøkelsen som er gjennomført av YouGov. Remember er et kredittkort utstedt av EnterCard Group. Ti prosent svarer at de tipser inntil 20 prosent, men mange tipser mer med kort.

Det er sikrest å handle med kredittkort på nettet

Sikker kortbruk på Black Friday og i julehandelen

Blir du fristet av alle tilbudene på nett om dagen? Da er det greit å vite at den sikreste betalingsmåten er med kredittkort. Den amerikanske tradisjonen Black Friday har for lengst blitt stort også her i Norge og julehandelen er offisielt i gang. Tall fra tidligere år viser at kortene går varme i denne perioden.

Internasjonalt samarbeid i kampen mot hvitvasking

Internasjonalt samarbeid i kampen mot hvitvasking

​Finansbransjen står samlet mot hvitvasking og terrorfinansiering. Sverige, Danmark og Norge er for eksempel medlemmer av Financial Action Task Force (FATF). Her forplikter medlemslandene seg til å følge internasjonale standarder for tiltak mot hvitvasking, finansiering av terrorisme og spredning av masseødeleggelsesvåpen.